С бой и заплахи апаши ограбиха пенсионери в дома им в Благоевград

Снимка: МВР
Снимка: МВР

Полицията разследва грабеж, извършен в дома на двама пенсионери в Благоевград късно снощи. Вече има задържани. Сигналът за нападението в жилище на улица „Осогово” е подаден към 23.30 часа. По данни на потърпевшата 78-годишна жена от Благоевград в дома й са нахлули трима неизвестни за нея мъже. Те са извършили кражба на две портмонета, в едното от които имало 160 лева, а в другото - 400 лева.

Тримата неканени гости употребили и физическа сила. Нанесени са два удара с юмрук в лицето на 67-годишен мъж от Благоевград, с когото пострадалата живеела. Двамата пенсионери не са могли да дадат точно описание на нападателите. Полицейски екип е посетил дома и е извършил оглед, Уведомена е и прокуратурата.

В резултат на предприетите действия от служителите на 01 РУ Благоевград са задържани три лица, съпричастни към извършеното деяние. В районното управление е образувано досъдебно производство по чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс. Законът предвижда наказание „лишаване от свобода от три до десет години”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини