Хиляди деца и възрастни с народни носии танцуваха от сърце и душа в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Невероятно зрелище представи поредното издание на фестивала за Международния ден на танца в град Гоце Делчев! Пъстро, атрактивно, игриво и вдъхновяващо се дефиле спря дъха на всички вчера следобед. В шествието от площад „Македония” до площад „Гоце Делчев” се включиха и деца на по 2-3 годинки, и възрастни хора. За първи път хилядно множество премина с песни и танци през центъра на града.

В музикалното шоу участваха граждани, гости на Гоце Делчев, деца от детските градини и от школите в региона. Всички носеха красиви народни носии. Танцови състави от района, страната и чужбина показаха своите умения и се веселиха заедно в името на танца. През втория ден ще има открит урок по разучаване на български народни хора в Градския парк.

Този път специални участници в танцовото събитие са Фолклорен танцов ансамбъл от община Нилюфер, гр. Бурса, Република Турция; КУД „Ефрем Каранов“ гр. Кратово, Република Северна Македония и Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци - гр. Гоце Делчев.

Днес се проведе открит урок по разучаване на български народни хора при беседката в Градския парк. Как се танцуват родните ритми показа преподавателят доцент Георги Гаров.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини