Над 6000 туристи от Израел избраха Банско за отдих през март

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Бум на израелски туристи отчетоха в курорта Банско през месец март. Израелците категорично са номер едно сред чужденците, които са отдъхвали в града под Тодорка от 1 до 31 март. Над 6000 са гостите от Израел, които са изкарали своята ваканция в подножието на красивата Пирин планина.

Вътрешният пазар се запазва като водещ и през март - над 13 000 са регистрираните българи в местата за настаняване. След израелските гости най-много са били тези от Великобритания - близо 6000, от Румъния туристите са почти 2000, от Гърция са над 1600, следвани от гостите от Сърбия и Северна Македония с близо хиляда туристи за всяка една от двете държави.

Приблизително три пъти са се увеличили туристите от Турция и два пъти туристите от Германия в сравнение с месец март миналата година. Пристигащите от тези държави гости са основно с цел ски туризъм, СПА, оздравителен и планински туризъм. Реализираните нощувки през март тази година са 129 514, а през 2022 г. - 127 861, при туристите цифрите са съответно 36 287 тази година срещу 36 165 миналата година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини