Нова гора от 7000 фиданки край Сатовча залесиха младежи и горски служители

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП

7000 фиданки от зимен дъб (Quercus Petraea) залесиха горски служители и ученици в района на ТП "ДЛС-Дикчан".

В залесителната кампания участваха ученици от 12-и клас, горски и служители на централното управление на Югозападното държавно предприяте, както и директорът на ЮЗДП инж. Благой Милев.

Над 60 души се включиха в залесяването по проект "Подобряване природозащитното състояние на горски местообитания от мрежата Натура 2000 в Югозападна България". Лесовъди обясниха на младежите как правилно да залесят бъдещата гора.

Мероприятието съвпадна и с отбелязване на 110 години от създаването на Държавно ловно стопанство-Дикчан. Гост беше кметът на община Сатовча Арбен Мименов, който също се включи в акцията.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини