Съдят полицай, плашил с убийство и нанесъл побой на бившата си съпруга

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Районна прокуратура-Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу А.Н. за извършени от него престъпления – причиняване на телесна повреда и закани с убийство, извършени при условията на домашно насилие.

През 2011 г. той сключил брак с Я.Н. Семейството с двете им дъщери живеело в санданското село Ново Делчево.

Мъжът упражнявал системно физическо и психическо насилие спрямо съпругата си. То се изразявало в нанасяне на удари в различни части на тялото й и душене, отправяне на заплахи и обиди спрямо нея. Причина за проявената агресия била ревността, която обвиняемият изпитвал към нея.

На 27.07.2020 г. семейството било поставено под задължителна карантина поради заразяването на жената с коронавирус. Мъжът се ядосал, обвинил за случилото се съпругата си, викал и я обиждал, нанесъл й побой в присъствието на двете им малолетни деца, които плачели. Пострадалата взела решение да напусне семейното жилище и него. На 11.08.2020 г., заедно с дъщерите си, тя се преместила в Благоевград. Няколко дни по-късно по време на телефон разговор обвиняемият й се заканил. Изплашена, жената потърсила помощ, като се свързала с фондация „Асоциация Анимус“ и адвокат.

По нейна молба Районният съд в гр. Благоевград й издал заповед за незабавна защита по образувано гражданско дело. Впоследствие била одобрена спогодба за упражняването на родителските права върху децата от тяхната майка Я.Н., определена месечна издръжка и режим на лични контакти с бащата.

След фактическата им раздяла обвиняемият продължил да упражнява психическо насилие спрямо жената, като отправял към нея обидни думи и различни закани при срещите им във връзка и по повод водените помежду им граждански дела.

На 19.11.2020 г. А.Н. имал среща с двете му дъщери пред сградата на Община Благоевград. На нея присъствали и представители на отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“ - Благоевград. Обвиняемият отново заплашил Я.Н., влязъл в конфликт и със социалните работници, отправил закана с убийство спрямо сестра й и свидетелка на срещата им.

След подаден сигнал за случилото се е било образувано досъдебно производство.

В хода на разследването е била изготвена съдебномедицинска експертиза. Според заключението на вещото лице на пострадалата Я.Н. е била причинена лека телесна повреда.

Предстои делото срещу обвиняемия, който е полицейски служител, да продължи в съда.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини