Стефани Кирякова почетен гост на спортната олимпиада на Американския университет в България

Снимка: АУБ, архив
Снимка: АУБ, архив

Единствената по рода си студентска олимпиада, организирана от клуба AUBG Olympics към Американския университет в България (АУБ), ще се проведе от 27-и до 30-и април в Благоевград. Събитието включва състезания в спортове като плуване, лека атлетика, баскетбол, футбол и волейбол, както и дърпане на въже и състезание за бързина и пъргавост, уникални по рода си за олимпиадата на АУБ. Тържествената церемония по откриването и запалването на олимпийския огън ще се състои на 27-и април. Два дни по-късно, на 29-и април студентската олимпиада ще започне с някои от дисциплините на спортните игрища към АУБ, а на 30-и април AUBG Olympics ще продължи на бейзболното игрище “Портър Фийлд” в Благоевград. В надпреварата ще се включат повече от 800 студенти и преподаватели от университета, както и жители на Благоевград.

Тази година специален гост на олимпиадата ще бъде Стефани Кирякова, част от ансамбъла по художествена гимнастика, който се окичи със златото по време на Олимпийските игри в Токио 2021. От създаването на олимпиадата до днес специални гости на събитието са били капитанът на националния ни отбор по волейбол Владо Николов и тогавашният треньор Камило Плачи, бившият волейболист Любо Ганев, лекоатлетката Ивет Лалова, световните и европейски шампиони по борба Армен Назарян и Иво Ангелов, олимпийските медалистки Евгения Раданова и Румяна Нейкова, Радослав Янков, шампионът по плуване Петър Стойчев, Тервел Пулев, Тайбе Юсеин и много други, допринесли за развитието на спорта в България.

„Ние организираме събитие, каквото досега не е имало в нито един български университет. Освен популяризирането на спорта, всяка година AUBG Olympics подкрепя различна благотворителната инициатива. До момента събраните средства са подпомагали домове за деца, лишени от родителски грижи, български параолимпийски състезатели и деца в тежко здравословно състояние“, споделят AUBG Olympics. „Както всяка година досега, сме подготвили не само множество награди за победителите, но и прекрасна атмосфера, включваща музика, напитки и здравословни храни за зрителите“, допълват от спортния клуб.

За осъществяването на инициативата, целяща да мотивира младите да водят по-здравословен начин на живот, работят повече от 30 ентусиазирани студенти от университета. Освен със средства на АУБ, събитието е любезно подкрепено финансово и материално от множество български компании.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини