Хайде да танцуваме! Наши и чужди състави ще разиграят град Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев, архив
Снимка: Община Гоце Делчев, архив

Предстоящият уикенд в град Гоце Делчев ще е много пъстър, атрактивен и игрив! Общината и Народно читалище „Просвета - 1865” организират за поредна година празнично отбелязване на Международния ден на танца. Събитието ще се проведе на 29 и 30 април /събота и неделя/, като това ще бъде неговото четиринадесето издание.

В Гоце Делчев това събитие вече се превърна в традиция. Всяка година танцови състави от района, страната и чужбина показват своите умения и се веселят заедно в името на танца.

През първия ден ще се състои традиционното и много атрактивно дефиле на участниците. Тази година то ще започне в 17:00 часа от площад „Македония“ и ще завърши на площад „Гоце Делчев“. След това ще бъде концертът на всички участващи състави, които тази година са 19. През втория ден, неделя, ще има открит урок по разучаване на български народни хора в Градския парк.

Тази година специални участници в танцовото събитие са Фолклорен танцов ансамбъл при община Нилюфер, гр. Бурса, Република Турция; КУД „Ефрем Каранов“ гр. Кратово, Република Северна Македония и Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци - гр. Гоце Делчев. В шествието отново ще се включат представители на детски и учебни заведения в община Гоце Делчев. Всеки, който има желание и разполага с носия или фланелка с фолклорни мотиви, може да се включи в атрактивното дефиле на участниците.

 

П Р О Г Р А М А :

 

29 април 2023 г. /събота/

 

17:00 - 18:00 ч. – дефиле на участниците от площад „Македония” до площад „Гоце Делчев”

18:00 - 20:00 ч. – концертна програма – площад „Гоце Делчев“

 

30 април 2023 г. /неделя/

10:30 - 11:30 - Открит урок по български хорả с преподавател доц. Георги Гаров – пред                                                                                  беседката в Градския парк

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини