Асфалтират 16-километров път в община Сатовча, кметът Мименов благодари на ЮЗДП и земеделския министър

Снимка: Община Сатовча, архив
Снимка: Община Сатовча, архив

Важен инфраструктурен проект ще се осъществи в община Сатовча. Става въпрос за асфалтиране на път и неговото укрепване. Ще се изградят 5 стоманенобетонни стени и ще се направи основен ремонт на горски път „Караманица-Превала”, който е на територията на Дължавно ловно стопанство „Дикчан”.

Това става факт след решение на земеделския инистър, който даде съгласие Югозападното държавно предприятие да ползва средства от Фонд „Инвестиции в горите” за ремонта надзора и укрепването на пътния участък, който е с дължина от 16 километра. Стойността на всички дейности е 4 026 093,18 лева без ДДС. Кметът на Сатовча - Арбен Мименов, изпрати писмо до земеделския министър и до ЮЗДП, в което благодари от името на жители и гости на региона, както и на местния бизнес. Защото това е дългоочаквана от десетилетия от всички местни хора инвестиция.

Проектът предвижда поетапно асфалтиране на 16-километровото трасе от разклона за село Плетена - местността „Караманица“, до местността „Превала“, което към момента е в много лошо състояние. Ще се възстановят всички подпорни стени и водостоци. С рехабилитацията на този участък ще завърши и цялостното обновяване на пътя, свързващ село Сатовча с град Сърница през местността „Превала“, който скъсява пътуването до градовете Доспат и Велинград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини