Даниел Пенев вдъхновява с истории за личности, които правят света по-добър

Даниел Пенев, снимка: РБ
Даниел Пенев, снимка: РБ "Димитър Талев"

Вдъхновяващи истории за интересни личности, появили се под майсторското перо на младия и талантлив писател Даниел Пенев. Това представлява новата му книга „Хората, които променят България 2“. 29-годишният журналист и преводач разкри любопитни неща и за себе си, и за творбата си вчера, 10 април, в библиоклуба на Регионална библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград. Той се срещна със свои почитатели и бивши учители от Езиковата гимназия в града, където е учил. Роденият в Кюстендил талантлив писател има силна и топла връзка с Благоевград, завършил е Американския университет, където учил журналистика, политически науки и международни отношения.

„В новата си книга съм описал 30 истории на реални личности. Общото между тях е, че „бутат“, образно казано, светът да стане по-добро място за живеене. Моя субективна преценка е кой да намери място в творбата ми. Героите в нея са хора, които са готови да дават, които вярват в каузи. Хора, които са част от решението на даден проблем. Това са инициативни, отговорни личности, те се развиват непрекъснато и стават по-добри с всеки изминал ден“, сподели Даниел Пенев в разговора си с присъстващите. И призна, че самият той черпи вдъхновение от тези личности, от техните истории, от техните каузи. Авторът се впечатлява от всеки един, който прави така, че светът около нас да е по-добър. Това може да е човек, който върши съвестно своята работа, човек, който е добре възпитан и учтив, човек, който има морални ценности, като никак не е задължително да е успял, богат и с власт.

Затова в книгата му има истории за инициативни и находчиви личности, които предпочитат действието, а не съзерцанието и да стоят отстрани на събитията. Това са хора, смели и борбени, готови да отстояват каузи и да постигат успехи. Разбира се, че те също не са безгрешни, имат своите слабости, своите пропадания дори, но не спират да се опитват да проявяват своето по-добро „Аз“.

Самият Даниел Пенев също е вдъхновение за хората около себе си, защото е позитивен, талантлив и всеотдаен млад човек, който също дава своя дан за по-доброто утре на всички нас. И сякаш някъде след тридесетата история в книгата му има място за още една – неговата лична история.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини