Между модерното и старинното: Художници редят картини в къщите на квартал Вароша

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър
Между модерното и старинното - националната изложба „Стаички“ представя седем млади автори в къщите в квартал “Вароша”
 
В периода от 12.04.2023 г. до 26.04.2023 г. в Благоевград ще бъдат експонирани камерните самостоятелни изложби „Стаички 2023“ - „Различно пространство“. Те са част от културната програма на Градската художествена галерия - Благоевград и се организират за седми път.
 
Идеята за „Стаички“ е на художника Сашо Стоицов, който е и куратор на събитието. За изложбите се канят седем художници от страната, предимно млади автори. Целта е те да изработят малки по формат произведения, които да се впишат органично в интериора на къщите от кв. „Вароша“.
 
Модерното мислене и изказ в конфликт с типичния интериор на българските къщи от 19-и век - това е своеобразно предизвикателство за всеки автор. Творбите, които се изработват за „Стаички“ стават част от фонда на ГХГ- Благоевград.
 
Тази година участват художниците: Алина Папазова, Ангелика Радева, Антоанета Куик, Антония Колева-Нитра, Велизар Димчев, Калоян Илиев - Кокимото, Никола Цветанов.
Откриването ще бъде в къща музей на Георги Измирлиев - Македончето в кв. "Вароша" на 12.04.2023 г. от 12.30 часа.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини