Пътуващата изложба "Духът на акварела" ще гостува в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Изложбата „Духът на акварела“ ще се открие на 11 април от 18:00 часа в залите на Градската художествена галерия- Благоевград. Тя ще представи 100 творби от колекцията на Третото Международно триенале на акварела. Благоевград е шестата спирка на пътуващата изложба от общо деветте места, които ще посети „Духът на акварела“.

Организатор е Фондация „Международно акварелно общество - България“, с председател и куратор Селма Тодорова. След официалното откриване тя ще направи и творческа демонстрация с акварел.

В избраната колекция, която ще бъде експонирана в Благоевград, могат да се видят всички наградени картини от общо 352 творби на автори от 55 страни. Включени са и работи на международното жури, на поканени и селектирани автори, някои от които са художници от града домакин - Иван Милушев и Пламен Бонев.

Представени са почти всички жанрове и стилове в акварела. Повечето от авторите са с международна известност, а не малко от тях са световно признати майстори на акварела, членове на най-престижните общества и организации за акварел.

Цялостният проект на Третото Международно триенале "Духът на акварела" включва и два фестивала на акварела – през юли във Варна и през декември в София с лекции, демонстрации и пърформанси с местни и гостуващи майстори на акварела и се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини