Горски и ученици от Симитли залесяват в Седмицата на гората

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

Фиданки от бреза, обикновена ела, липа, шестил и каталпа предоставиха безвъзмездно разсадници на ЮЗДП за залесяването в община Симитли. Горски служители и ученици се включиха с ентусиазъм в акцията, за да облагородят заедно районите около училища и детски градини. 

В училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Симитли, освен че залесяваха, учениците научиха и много за природата и за дейността на лесовъда с помощта на горския педагог Даниела Белемезова, служител на ЮЗДП и Мариета Везьова от ТП „ДГС Симитли“. Лекции и забавни игри бяха предвидени и за децата от училището в Крупник. Освен около училищата, фиданки ще красят и двора на детската градина в Симитли, както и кметствата в Полето и Брежани.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини