В Седмицата на гората! Горски служители изработваха ръчно награди в Дупница, в Благоевград раздаваха фиданки

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

Десетки деца получиха уникални дървени медали за участието си в залесителни кампании на територията на ТП „ДГС Дупница“. Акциите по повод Седмицата на гората там започнаха със залесяване в землището на село Коркина, община Бобов дол. 26 ученици, заедно с горски служители залесяваха с черен бор и зимен дъб. След това получиха грамоти за участието си и медали от дърво, изработени от горски служители.

Утре залесяванията в района продължават в ЦДГ „Здравец“ в Бобошево, където децата ще засаждат семена от черен и бял бор в контейнери. В четвъртък 29 деца от предучилищна възраст от Бобов дол отново ще залесяват в контейнери, а седмокласници от село Самораново ще разширяват парка на училището като залесят с нови фиданки.

В Благоевград пък се извиха опашки от желаещи да си вземат дръвче. За половин час бяха раздадени:

  • Бяла бреза – 50 броя;
  • Червен дъб – 100 броя;
  • Туя източна – 150 броя;
  • Птиче грозде – 100 броя;
  • Люляк – 100 броя.

Утре служители на ЮЗДП, съвместно с ученици от разложкото село Баня, ще залесяват в района на ТП „ДГС Разлог“.

                                           Залесяване-Дупница

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини