Зимните спортове носят нови медали на Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

На провелото се Държавно първенство по ски бягане за мъже и жени на Белмекен Ски клуб ”Банско” взе всички златни медали при мъжете. Даниел Пешков си тръгна с четири златни медала от всички дисциплини. В класическия стил на 10 км Тодор Малчов е с бронз, а в преследване на 15 км свободен стил е на второ място , както и в индивидуалния старт на 15 км свободен стил. В отборния спринт на 1.2 км в класически стил Малчов се окичи със злато.

Никол Кленовска участва в по-горна група - девойки старша възраст, където зае 5-о място на 5 км класически стил, 5-о място на 10 км преследване в свободен стил и 4-то място на индивидуален старт в свободен стил.

През изминалата седмица, на 18-ти и 19-ти март, в известния алпийски курорт Шладминг, Австрия, се проведе петият етап от Световната купа по ски алпинизъм. Страната ни беше представена от най-добрия български състезател в този спорт - Никола Калистрин, който успя да завоюва 44-то място на спринта и 41-во в скоростното изкачване.

По същото време съотборниците му от „АлПиринСки“ стартираха на Витоша за традиционната купа ,,АТК" в дисциплината „Скоростно изкачване“. Мъжкият състав превзе стълбичката, като на първо място се класира Кристиян Кобер, Виктор Стефанов се нареди на второ място, а Димитър Георгиев се класира на трето място. При жените на най-високото стъпало се качи Михаела Георгиева, а Ивона Михайлова се класира втора.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини