Бизнесът веднага скочи срещу предложените данъчни промени

Снимка: БАЗ, архив
Снимка: БАЗ, архив

Реакцията на бизнеса, който ще бъде най-засегнат от предложените данъчни промени, не закъсня. Връщането на ДДС до 20% за рестораньорите може да е пагубно, твърдят самите те.

„Въпреки намалената ставка, инфлацията и повишените доставни цени, ни карат да вдигаме цените постоянно”, обясни Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.

Затова от бранша са готови да протестират. „Абсолютно всичко ще предприемем това да не се случи”, коментира още Алибегов.

Идеята за вдигането на таксите за пътища пък разгневи транспортния бранш. „Безогледно вдигане на тол таксите ще доведе до инфлация и ефектът ще бъде обратен. Със сигурност ние подкрепяме прибирането на повече средства към бюджета и издръжка на пътищата, но това трябва да стане по правилен начин и да не забравяме, че има транзитен трафик, който със сигурност може да бъде обложен с по-високи такси”, заяви Николай Рашев от Съюза на международните превозвачи.

По-скъпи такси означава поскъпване на всички стоки, категорични са превозвачите и искат диалог с властта.

„Имаме градивни предложения как биха били събрани повече пари в бюджета, без това да дойде директно от потребителите”, допълни Рашев.

Източник: NOVA

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини