Ученици от 5 държави с вълнуваща среща в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Участниците в проекта „Нека опознаем нашите култури“/„Let’s explore our cultures“/ по Програма „Еразъм +“ бяха на посещение в Община Банско, където бяха посрещнати от зам.-кмета Сашка Въчкова и секретаря Иван Докторов.

Проектът, с продължителност 24 месеца, е на финала си. Той е координиран от НУ„Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско и реализиран в партньорство с училищата Valmieras Pargaujas sakumskola – гр. Валмиера, Латвия, Bolu Ozel Turkuvaz Ilkokulu – гр. Болу, Турция, Agrupamento de Escolas José Estevão – гр. Авейро, Португалия, и CARLOS V SOCIEDAD COOPERATIVA DE ENSEÑANZA – гр. Агилас, Испания

В проекта „Нека опознаем нашите култури“, деца от България, Латвия, Испания, Португалия и Турция се запознаха с културно наследство на страните и районите, където живеят, традициите, приликите и разликите между тях.

Г-жа Сашка Въчкова приветства децата и техните ръководители и им пожела незабравими дни в Банско и Пирин, спомените от които да ги връщат отново тук. Тя изрази увереност, че общуването на участниците в проекта е било полезно за придобиване на нови знания, за създаване на полезни връзки и контакти и че в бъдеще тези отношения ще прераснат в приятелство.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини