Пълна зала за изложбата „Отдаденост“ в чест на 75-г. юбилей на Здравка Лисийска

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Пред пълна зала директорът на Градската художествена галерия в Благоевград Иван Милушев и проф. Георги Драчев откриха юбилейната изложба „Отдаденост“, посветена на 75-годишния юбилей на художничката и преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Здравка Лисийска.

Експозицията включва 68 творби на различна тематика, изложени са и няколко текстилни пана, изработени на вертикален стан, с техника „макраме“.

Здравка Лисийска получи поздравителен адрес и цветя от името на кмета Илко Стоянов, те бяха връчени от Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград.

„Юбилейната Ви изложба е чудесен повод, за да изразя благодарността за Вашето мъдро и вдъхновено присъствие в духовния живот на Благоевград. Както е наречена и изложбата Ви - „Отдаденост“, така и Вие през всичките тези години показвате, че за да е успешен един творец, за да има диалог с публиката и да докосва със своето изкуство, трябва да бъде отдаден и изцяло посветен на своята мисия. Вашата мисия, освен като творец е и като преподавател, благодаря Ви и за отдадеността Ви в работата със студентите и младите хора!“ пише в част от поздравителния адрес от кмета Илко Стоянов.

Всеки гост на изложбата получи като подарък картичка с произведение и подпис на Здравка Лисийска.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини