Полицай и учител спасиха девет души от горяща жилищна сграда в Коларово

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Полицай и учител в местното училище спасиха девет души при пожар в жилищна сграда в петричкото село Коларово. Огънят лумнал в четвъртък, 2 март, към 14:00 часа в общинска постройка, в която живеят социално слаби хора – самотна майка с две деца и още няколко възрастни. За късмет на всички обитатели по това в приемната си в селището е полицейски инспектор Тодор Кимов, който забелязва да излиза пушек от сградата. Незабавно подава сигнал на тел. 112 и се отправя тичешком натам. По пътя го застига учителят по физическо възпитание в местното училище Владимир Кючуков. Двамата за минути се озовават пред постройката, обхваната вече от огнените пламъци. Мл. инспектор Кимов преценява за минути обстановката. Той и преподавателят без колебание влизат в горящата постройка и успяват да изведат на безопасно място деветима от обитателите, сред които и жена с тежки изгаряния. Междувременно пристигналият на място екип на пожарната  предприема действия по гасенето на пожара и оказва първа помощ на пострадалата. Тя е транспортирана и приета в УМБАЛСМ „Пирогов“, където лекарите продължават да се борят за живота ѝ.

След овладяване и погасяване на пожара е извършен оглед, предприети са действия за установяване на причините за възникналия инцидент.

„Тези двама мъже направиха нещо много смело. Влязоха в сградата и спасиха хората в нея. Огънят е тръгнал от помещение на последния етаж, в което не живее никой. Пострадала е тежко само една жена, която е на 70 години. Намесата на пожарникарите не позволи на огъня да се разпространи, тъй като сградата е съвсем близо до площада”, каза днес кметът на Коларово – Величка Спасова.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини