Мартенски успехи за ски бегачите от Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

От 1-ви до 3-ти март в местността Куртово (Белмекен ) се проведе Държавното първенство по ски бягане за възрастови групи от 12 до 16 години. Участваха всички клубове от България, а СК ”Банско” прибави още медали в колекцията си за сезона.

При момичета 16 г. Никол Кленовска е със сребърен медал на 5 км свободен стил и два пъти с бронз на спринт и 5 км класически стил.При момичета на 14 г. Мария Хинкова е трета на спринт и два пъти 4-та на 3 км класически и свободен стил в същата възраст; Станимира Чучулайна е 7-а, Мира Кюлева, Александра Чукур и Николая Дурчова са в топ 15. При момчета на 12 г. Йоан Кленовски е в топ 15, Йоана Хинкова при момичета 12 г. също е в топ 15.

Младите скиори от Банско продължиха надпреварата с връстниците си на 4 и 5 март за купа”Пиба”- състезание от календара на ФИС, което се проведе на същото място. Мария Хинкова при момичета 14 г. взе два бронзови медала на 4 км класически и свободен стил, Станимира Чучулайна е 5-а, Александра Чукур - 6-а, Мира Кюлева е 7-а, а Николая Дурчова е 9-а. При момичета 12 г. Йоана Хинкова е 6-а на 3 км класически стил и 8-а на 3 км свободен стил.

По същото време мъжете на клуба бяха на състезания за Балканска купа в Пале/Босна и Херцеговина/, където, освен всички Балкански страни участие взеха и скиори от Швейцария и Унгария. Даниел Пешков се класира 4-ти и 5-и на 10 км свободен стил, а Тодор Малчов е два пъти 6-и.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини