Белица готви проект за саниране на училището в Горно Краище

Снимка: Община Белица, архив
Снимка: Община Белица, архив

Община Белица ще кандидатства за финансиране на основен ремонт на Оновно училище „Пейо Яворов” в село Горно Краище. За целта ще се изготви проект, а пари ще се търсят по Програмата за развитие на селските райони. Предвижда се пълно саниране на сградата, за да се осигури по-добра енергийна ефективност на постройката и по-приятна среда за учене на децата. Общинският съвет вече даде съгласие община Белица да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ за реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на школото. Това е заложено и в приоритетите в Плана за интегрирано развитие на Община Белица за периода 2021-2027 година.

Кметът на общината Радослав Ревански трябва да организира кандидатстването по проекта за финансиране. В село Горно Краище живеят почти 1300 жители, а учениците са 120. Двуетажната сграда се нуждае от саниране, за да се намалят и разходите за отопление през зимните месеци. „Само нашето училище и това в село Бабяк не са санирани в нашата община. Най-важно е да има добри условия за качествено образование, а с този ремонт това ще се постигне”, коментира управникът на селото - Бекир Бекир.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини