Струмяни отдаде почит на героите в навечерието на 3-ти март

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Тържеството по повод 145 години от Освобождението на България от турско робство събра вчера ученици, учители, общинско ръководство, партийни представители, членове на пенсионерски клубове, читалищни дейци и десетки жители и гости на община Струмяни.

Всички те отдадоха почит пред паметта на хилядите знайни и незнайни герои, дали живота си за освобождението на отечеството ни. Трети март е датата на дълго мечтаната свобода на България и се е превърнала в ден в който си припомняме дългия път, изминат от нашите предци, за да извоюват най-святото за един народ - свободата.

Празничната церемония по повод националният празник на България се проведе на площад “7-ми Април“ в с. Струмяни. По традиция празникът започна с издигане на българското знаме под звуците на химна на Република България – „Мила Родино“, в изпълнение на духов оркестър. Поднесени бяха венци и цветя пред паметника на геройски загиналите за освобождението. Патриотични стихотворения за славните дни на връх Шипка, песни и танци, възхваляващи героичния подвиг и великото дело на опълченците, изпълниха ученици от СУ “Паисий Хилендарски“ - с. Микрево, и децата от ДГ “Патиланци“.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини