Филип Станев: Кампанията на ИТН ще покаже на гражданите, че има път и най-накрая този път трябва да бъде извървян

Снимки: Илинден Прес
Снимки: Илинден Прес

На експертно и на политическо ниво за ПП „Има такъв народ” това ще бъде кампания, с която ще покажем на българските граждани, че има път, че има как да бъде извървян този път и че трябва най-накрая да бъде извървян. Това заяви днес в Благоевград зам.-председателят на ИТН – Филип Станев, който присъства на откриването на предизборния щаб на партията в града. Той коментира предстоящата битка за 49-ия парламент.      

Според него много партии залагат на говоренето със стари политически клишета като „позитивна кампания”, „негативна кампания”, „положителна кампания”, „отрицателна кампания”.

„Батериите имат положителен и отрицателен полюс. Политиците имат по-сериозната задача да подходят така не само на тези избори, а на всички други, да подходят така, че българските граждани да съзрят в тях хора, които могат да вземат правилните решения”, каза още Станев.

Той подчерта, че има много проблеми в държавата и те не са отсега - в енергетиката, в здравеопазването, в социалната сфера, в образованието, в науката, в културата. Тези проблеми са ясни, те са дефинирани отдавна. Ясни са за всички политически субекти, не само за ИТН.

„И наистина след тези повече от 2 години е необходимо така да се подходи към тези проблеми, че да може най-после да се състави един стабилен кабинет, да има работещ парламент, които да действат адекватно спрямо потребностите на гражданите и най-вече държавата да не остане в това вакуумно пространство. Ние сме изпаднали в някакво безвремие, макар че хронологически времето си тече”, смята зам.-председателят на ИТН.  Затова кампанията на партията няма да залага на клишета, а ще е кампания с решения и с хора, които могат да приведат в действие тези решения.    

Станев изтъкна, че и посланията у нас са дефинитивно клиширани. Ползват се фрази, изрази, думи, които често са лишени от съдържание. ИТН ще бяга от това, няма да слага етикети, да ползва лозунги и гръмки думи. Партята ще търси конкретните решения. Ще направи така, че новият парламент да бъде работещ, да създаде истински кабинет, избран от НС, който да се заеме не като служебен кабинет, а като реално избран кабинет, който да решава проблемите.

Станев коментира и темата, свързана със случващото се с хората с българско самосъзнание в Северна Македония.

„Много болна е тази тема. Там нещата се случват отдавна, но сега ескалират. Знаете за случая с побоя над Пендиков, знаете за палежите, за стрелбата по българските клубове. Република Северна Македония, при цялото ми уважение към тази държава, се държи по такъв начин на ниво държава, а и такова поведение имат и някои нейни граждани. Северна Македония показва с всяка своя стъпка и действие, че не заслужава да бъде част от този процес по присъединяване към ЕС. За съжаление там българите са мачкани, притискани, тормозени. Спомняте си колко срамно решение да се вдигне ветото се взе от страна на парламента с любезното съдействие на БСП, които гласуваха „въздържал се”. И с едно незнайно защо ентусиазирано тогава мнозинство стана това”, сподели Станев. Той припомни, че само ПП „Има такъв народ” е била категорично против.  

Зам.-председателят на ИТН е убеден, че трябва да бъдат предприети всички възможни стъпки оттук нататък, за да се сложи край на това, което се случва в РСМ. По отношение на нашите сънародници, ако Северна Македония иска да бъде пълноправен член на ЕС, ще трябва още доста да поработи по правата на българите там и по промяната в Конституцията, и това не са празни приказки, показва го реалността, допълни Станев.

Всички наши членове и активисти са мотивирани да дадат всичко от себе си, за да постигнем силен резултат в Първи МИР, заяви Данаил Николов, който е областен координатор на партията в Пиринско.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини