Златна лира на Орфей за талантливи певици от Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Талантливите близначки Ивана и Ивона Малчови от град Банско спечелиха безапелационно най-високата награда на Международния конкурс "ОРФЕЕВИ ТАЛАНТИ" – 2023. Двете певици от Банско се състезаваха с хиляди даровити деца от България и чужбина.

Красивите бански песни и прекрасните им гласове накараха журито да присъди най-високите си оценки на Ивана и Ивона за двете песни, с които се представиха - „Расти, боре“ и „Марко Елена оставе”. Особено впечатляващо бе акапелното изпълнение на емблематичната „Расти, боре”, което предизвика възторг дори сред конкурентите на певиците, а членовете на журито не успяха да скрият емоциите си.

Ивана Малчова и Ивона Малчова спечелиха „Златна лира на Орфей“ и най-високата оценка на журито за съхранение на българските традиционни народни изкуства.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини