Семинар в ЮЗУ за Световния ден на слуха

Снимка: ЮЗУ, архив
Снимка: ЮЗУ, архив

Семинар на тема „Грижа за ушите и слуха за всички“ ще се проведе на 2 март, четвъртък, от 11:00 часа в зала 479 на Учебен корпус № 1 в Югозападния университет.

Събитието е по повод Световния ден на слуха, който се отбелязва всяка година на 3 март по инициатива на Световната здравна организация и нейните партньори. Това е най-обширната кампания за осведоменост на обществото с призив за действие за справяне със загубата на слуха.

Тази година за първи път преподаватели и студенти от катедра „Логопедия“ се включват в събитието с няколко дейности – семинар, изследване на слуха и информативни листовки, като поставят ЮЗУ „Неофит Рилски“ на световната карта.

По време на семинара бъдат представени препоръки за грижа за ушите, основните рискови фактори и възможностите за превенция, ранна диагностика и терапия на слуховите нарушения.

Събитието ще бъде достъпно и в платформата ZOOM.

Topic: World Hearing Day / Световен ден на слуха

Meeting ID: 837 9282 1163

Passcode: ReS7pb

С цел ранно откриване на слуховите нарушения преподаватели от катедра „Логопедия“  ще проведат безплатен скрининг и оценка на слуха за всички възрастови групи в периода 2 март – 2 април 2023 г. с предварително записване на тел. 0898 20 55 17 – гл. ас. д-р Анна Андреева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини