Започнаха кражбите на агнета в Пиринско

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

За някои Великден може и да е далеч, но не и за крадците. Стартираха кражбите на агнета и овце в Пиринския край. Полицията разследва удар на апаши, направен за времето от 20:00 часа на 21.02.2023 г. до 08:30 часа на 22.02.2023 г.

Животните са задигнати от селскостопанска постройка, която е в землището на гоцеделчевското село Баничан. Неканените гости са откраднали шест агнета и пет овце. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

Дни преди великденските празници апашите се активизират. Затова стопаните настояват за засилена полицейска охрана по пътищата и в населените места. Много от животновъдите сами пазят стадата си от посегателствата на крадците и прекарват нощите при стоката си, за да не бъде открадната.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини