Кметът на Симитли забрани паленето на огньове при силен вятър

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Със заповед на кмета на община Симитли Апостол Апостолов се въвеждат някои важни забрани при паленето на сирнишките огньове утре, когато празнуваме Сирни заговезни. Целта е да се осигури безопасността за хора и имущество.

Заради това градоначалникът забранява паленето на огньове в близост до сгради, постройки, съоръжения, както и изгарянето на автомобилни гуми и леснозапалими горива и материали. Не се разрешава и паленето на клади, ако има силен вятър.

В същата заповед се регламентира, че извършването на обредните традиции, свързани със Сирни заговезни - паленето на огньове за здраве и благоденствие, трябва да става контролирано и при непрекъснато наблюдение. Всички огнища да се загасят най-късно до 21:00 часа в неделния ден.

На нарушителите се налага санкция по Наредба №1 за осигуряване и спазване на обществения ред, безопасността на движението и чистотата в община Симитли.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини