7-годишно дете от Румъния е в критично състояние, след като бе пометено от безразсъден скиор над Банско

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

7-годишно дете от Румъния е в много тежко състояние, след като бе пометено от друг скиор или сноубордист на една от пистите в местността Платото. Инцидентът е станал вчера /четвъртък/ около 13:30 часа в ски зоната над Банско, под връх Тодорка. Детето е карало ски с баща си, когато било блъснато от друг любител на ските, влачено е десетки метри по стръмното трасе.

Първа помощ на пострадалото дете са му оказали планински спасители.  В района е имало и лекар към ПСС, който също е помогнал. С шейна детето е свалено до Бъндеришка поляна, откъдето е взето с линейка  и е закарано в МБАЛ-Разлог. Таме е установено, че детето е получило при жестокия удар сериозни травми на единия бъбрек, има счупени ребра и черепно-мозъчна травма. След 15:15 часа то е транспортирано за столичната клиника"Пирогов".

В момента в курорта Банско има хиляди туристи. Поне 6000-7000 от тях са по пистите в Пирин планина. Проблемът е, че много от тези хора не умеят да карат добре, а това води до подобни тежки инциденти. Ски патрулите на фирмата концесионер следят за скиори, които карат опасно за околните, но няма как да покрият цялата ски зона.

По случая е образувано досъдебно производство, разследващи са извършили оглед на местопроизшествието. Разпитват се свидетели на тежкия инцидент.    

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини