Съветниците в Благоевград отпуснаха 5000 лева за лечението на 51-г. жена

Снимка: ОбС-Благоевград
Снимка: ОбС-Благоевград

Общинските съветници приеха единодушно предложението за отпускане на еднократна финансова помощ от бюджета на Община Благоевград. С 5000 лева ще се подпомогне лечението на 51-годишната Катя Николова Николова-Димитрова.

Тя е омъжена, има две деца на 31 и 16 години, диагностицирана е с „Остра миелоидна левкемия“. Болестта протича много агресивно. Проведено е лечение в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ в София. След извършени лабораторни изследвания е насочена за консултация с хематолог, вследствие на което е проведен курс на химиотерапия.

Заболяването й се развива твърде бързо, състоянието й към момента е силно влошено. През 10 дни се провеждат курсове на химиотерапия, извършват се вливания, като семейството заплаща и на кръводарители. След консултация с лекари е препоръчано да бъде извършена трансплантация на стволови клетки в Република Турция, която е на стойност 200 000 лева.

Семейството не е в състояние да се справи с тези разходи, поради което е обявена благотворителна кампания за набиране на средства.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини