Правят Община Благоевград достъпна за хора с увреждания

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Благоевград внесе за оценка поредното проектно предложение по ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020 г.. Проектът е с наименование "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински административни сгради“ с обект на интервенция сградата на Община Благоевград. Проектното предложение бе внесено в Междинното звено днес, за да се разгледа и оцени. То е на стойност 3 520 936.40 лв. Проектът предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на Община Благоевград и осигуряване на достъп до сградата на хора с увреждания.

С реализацията на проектните дейности ще се постигне повишаване на енергийната ефективност и редуциране на енергопотреблението в сградата, предмет на настоящия проект. Целите включват осигуряване и на по-добри условия на работа на служителите на Община Благоевград и на администрациите, които предоставят административни услуги в сградата, екологична и енергийно - ефективна работна среда и осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение.

Предвидените проектни дейности са организация и управление на проекта, подготовка и провеждане на процедури за избор на изпълнители по реда на Закона за обществените поръчки, инженеринг /проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР/, упражняване на строителен надзор и оценка на съответствието на обекта, осигуряване на публичност и информация и одит на проекта.

След реализацията на проекта сградата на Община Благоевград ще постигне клас на енергийна ефективност „А“. Срокът за изпълнение на дейностите  е 15 месеца.

         

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини