Якоруда с нова социална услуга в подкрепа на пенсионери и хора с увреждания

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Община Якоруда започна изпълнението на проект „Грижа в дома в община Якоруда”. Стойността на проекта е 324 186, 71 лв., а неговата продължителност е 14 месеца. Безвъзмездната финансова помощ е осигурена по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027. Проектните дейности са насочени към предоставяне на мобилни интегрирани здравно-социални услуги на възрастни в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания, като целта е да се подобри качеството на живот и достъпа до услуги за социално включване на тези хора.

Ще бъде нает мобилен екип, които ще предоставя почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и ще извършва доставка на храна и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите) на най-малко 59 потребители от община Якоруда. Услугите ще бъдат предоставяни почасово на базата на идентифицираните нужди на лицата от целевата група за 12 месеца. Друга основна дейност е организиране и провеждане на супервизия и обучения на служителите, предоставящи почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда и оказване на психологическа подкрепа на възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания.

Проектът ще спомогне за осигуряване на подходяща социална закрила, преодоляване на социалното изключване, подобряване на достъпността и за социално приобщаване чрез подобряване на достъпа до интегрирани социални услуги.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Лютви Х.
    Беди О. И Куцузо и Карафеиз са на процент в Билдинг Компани, която редовно печели обществени поръчки в Якоруда... Отклоняват се средства яко...и за 20 години закопаха село Якоруда...но есен ще ги уволня всички...мишки
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини