С филм и полагане на цветя Гоце Делчев отбеляза 150 г. от обесването на Васил Левски

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

150-годишнината от обесването на Васил Левски се отбелязва с редица прояви, които започнаха още в петък. Най-напред се организира поклонение и полагане на цветя на бюст-паметника на Апостола на свободата, който се намира пред сградата на музея. В него по традиция участва ръководството на община Гоце Делчев, представители на институции, политически партии и учебни заведения.

Вчера и днес от 10.00 часа и от 14.00 часа в Общински исторически музей в града се прожектира документалният филм „Лъвский: европеец в Българско“.

Прожекция на същия документален филм, посветен на живота и делото на Апостола на свободата Васил Левски, има и в учебните заведения. Първите прожекции в някои училища бяха в периода 14-17 февруари, а следващите ще са от 21 до 24 февруари.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини