Пол Белогур приключи с Пирин като собственик, остава фен и рекламодател на клуба

Пол Белогур
Пол Белогур

Трудният и успешен път за американския бизнесмен Пол Белогур като собственик на ФК „Пирин” приключи. Това съобщи самият той в официално изявление, разпространено днес. Той бе начело на клуба през последните 3 години и постигна най-важната цел – върна отбора там, където му е мястото – в Първа лига, сред най-добрите.

Ще дари всичките си акции на Община Благоевград абсолютно безвъзмездно. Вярва, че това е най-доброто за клуба.

„Градът и Общината се оказаха най-надеждният  партньор. Това стана факт най-вече през последните 18 месеца, откакто Илко Стоянов е кмет. Той е човекът, който непрекъснато ни подкрепяше и правеше всичко, за да върви напред любимият ФК „Пирин”. И съм убеден, че кметът ще намери начин клубът да продължи да се развива и да се конкурира с най-добрите отбори в България. Благоевград трябва да се гордее, че има кмет като Илко, който е посветил живота си на града и неговите хора”, казва досегашният собственик.

Той е изключително доволен, че успял да помогне на отбора по всякакъв начин. Винаги давал за любимия си тим от сърце и душа. Направени са много подобрения. Бе ремонтирана трибуната, сменени и добавени седалки, извършен бе основен ремонт в административната сграда, осигурено бе електронно табло. Ремонтирани бяха съблекалните, подменени бяха резервните скамейки, закупен бе нов автобус, бе поставена нова ограда на стадиона. Трудно е да изброя всичко, сторено за по-доброто бъдеще и успехите на нашия отбор, на отбора на Благоевград, твърди бизнесменът.

Признава, че му е коствало много усилия да развива този проект, тъй като футболът не е най-силната му страна, но бил воден от любовта и страстта към „Пирин”, на който отдал всичко по своите сили през тези тези 3 години.

Белогур продължава работата си върху основните си бизнеси в Австралия и САЩ.

Той ще продължи връзката си с Благоевград и клуба. В града притежава телевизионна станция - Bulgarian Broadcasting Group BBG. Ще е един от рекламодателите на

„Пирин”. По този начин ще покаже на останалите хора с бизнес тук, че е чест и привилегия да продължи да подкрепя един вековен отбор, от който са излезли велики футболисти.

Накрая бизнесменът благодари на всички, които са били съпричастни с мисията на „Пирин” през тези 3 години. Благодари и на верните фенове, тъй като и той е един от тях. „Винаги съм усещал тяхната подкрепа, тяхната любов и тяхната отдаденост към любимият ми отбор. Неслучайно те бяха тези, които организираха честването на 100-годишнината на клуба. Благодаря на всички ръководители, състезатели - бивши и настоящи, треньори и служители, които също работиха усилено за успеха на този клуб. Благодаря на Община Благоевград и на кмета Илко Стоянов за протегнатата ръка”, завършва изявлението си Пол Белогур.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини