Неврокопският митрополит Серафим полага основния камък на храм в Драката

Снимката е от първата копка на църквата
Снимката е от първата копка на църквата

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим ще положи основния камък за изграждане на храм “Свето Възкресение Христово“ в село Драката, община Струмяни. Това празнично за местните хора събитие ще е в четвъртък, 16 февруари, от 12:00 часа.

Преди малко повече от една година, на 6 февруари, владиката Серафим отслужи водосвет заедно с архиерейския наместник на Санданска духовна околия - отец Георги Танчев, и свещеници от Сандански и община Струмяни. Тогава той даде благословията си за успешното завършване на богоугодното начинание. Първата копка на новия храм пък направиха кметът на Струмяни – Емил Илиев, и кметският наместник на Драката - Йордан Николов.

„Вярваме, че ще сбъднем мечтата си, щом имаме подкрепата на Неврокопския митрополит и на кмета Емил Илиев и екипа му. Ние също помагаме с труд и дарения за осъществяването на нашата мечта”, твърдят жители на Драката.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини