АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, готови за зимни условия

Снимка: АПИ
Снимка: АПИ

Шофьорите, на които им предстои пътуване в събота и неделя, да тръгват с автомобили готови за зимни условия. Прогнозата на метеоролозите е за снеговалежи и силен северозападен вятър, което е предпоставка за преспи и навявания. За събота е определен предупредителен жълт код за опасно време в 26 области.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания. Блокирането на движението от превозни средства с неподходящи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали шофьори и затруднява работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни управления и пътноподдържащите дружества следят метеорологичните прогнози и са в готовност да предприемат максимално бързо необходимите действия за обработка на настилките, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България. За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията или слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини