Община Симитли търси финансиране за подкрепа на възрастни хора и лица с увреждания

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Община Симитли кандидатства по нов социален проект „Грижа в дома в община Симитли“. Целта е да се осигури подкрепа в домашна среда за лица с увреждания и възрастни хора. По този начин Общината ще има възможност да осигури без прекъсване предоставянето на почасови мобилни здравно-социални услуги за нуждаещите се лица с увреждания и възрастни хора и да продължи алтернативната подкрепа в общността чрез предоставянето на качествени и достъпни услуги за дългосрочна грижа.  

Съгласно условията за кандидатстване за община Симитли максимално допустимият брой потребители е 75 лица от целевата група - възрастни в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания. При одобряване на проекта се предвижда да бъдат назначени лични асистенти, медицинска сестра, домашни помощници и психолог, които ще предоставят социални и интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда. За период от 12 месеца наетият персонал ежедневно ще изпълнява услуги като: закупуване и доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги със средства на потребителите. Ще се съдейства за провеждане на  консултации със специалисти профилактика на здравето и социално значими заболявания, медицинска грижа, помощ в организиране на ежеднeвните дейности свързани с поддържане на лична хигиена и хигиена на дома, психологическа подкрепа и консултация.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини