Самуилово премахна сметище, строи красив кът за отдих с беседка и барбекю

Самуилово премахна сметище, строи красив кът за отдих с беседка и барбекю

Старото сметище край петричкото село Самуилово, което години наред загрозяваше гледката до язовира, вече е само лош спомен.

Районът ще се превърне в място за отдих и развлечение. И това е в резултат на много желание, работа и грижа за природата от страна на десетки доброволци от населеното място. Месеци наред те събираха и изхвърляха всевъзможни отпадъци - пластмаса, дрехи, домашли мебели, черги, обувки. Премахнаха и саморасляците край водоема, както и изгнилите дървета.

„Доскоро всеки минаваше по пътя и хвърляше каквото му падне. Решихме да изчистим цялото място, което е край язовира и тук ще създадем прекрасна зона за отдих на жителите и гостите на Подгорието, а не само на нашето село. Вече всичко е изчистено, почти готова е беседката, скоро ще монтираме и барбекю”, заяви за „Илинден Прес” кметът на село Самуилово - Кирил Стоянов.

Той ще осигури на по-късен етап и фиданки, които да се засадят край язовира, който е собственост на Община Петрич.

                                       

                                 

                                       

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини