Спортни клубове излизат на протест, ако държавата затвори залите им в парк „Македония”

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов запозна представители на спортни клубове с писмото на ДНСК за затваряне на залите в парк „Македония“. Президенти и треньори са категорични, че ще организират протест и подписка срещу действията на държавата.

„Не зная каква е целта на ДНСК и нямам логично обяснение защо се случва тази атака срещу децата на Благоевград. Знам, че ако не се ползват сградите, около 500 деца ще останат без база, в която да тренират. Това обаче няма да засегне само тях, а и останалите спортни клубове, защото ще се наложи нов график за всички спортни помещения и съоръжения. В документа, изпратен до Община Благоевград се твърди, че е нужно въвеждане в експлоатация на сгради, които са въведени още през миналия век. По същата логика, ако проверят действащото поделение, ще забранят и на военните да си ползват сградите. Предстои да входираме жалба, за да може да бъде спряно действието на това писмо”, коментира кметът Стоянов.

Президенти на спортни клубове и треньори, които взеха участие в срещата бяха категорични, че ще предприемат протестни действия, за да защитят правата на децата.

По тяхна инициатива този четвъртък, 2 февруари, от 18.30 часа в залите в парк „Македония“ ще се съберат спортисти, които ще изкажат своето несъгласие с действията на държавата.

Очаква се клубовете, упражняващи тренировъчна дейност на територията на парк „Македония“, да получат пълна подкрепа и от останалите тимове в Благоевград. Тя бе засвидетелствана и по време на вчерашната среща чрез присъствието на широк кръг спортни деятели. В спортните среди се организира и протестна подписка срещу запечатването на сградите.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини