Г. Икономов, новият шеф на ОбС-Банско: Ще опитам да туширам напрежението сред колегите и да върна добрия диалог с Общинска администрация

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Нова изненадваща рокада на върха в местния парламент на Банско. Това стана факт днес на първото за тази година заседание. Бившият кмет Георги Икономов, който сега е независим съветник, получи доверието повечето свои колеги и с 9 гласа "за" зае поста на председател на Общинския съвет. Той наследява Костадин Загорчин от ГЕРБ, който се задържа на тази позиция от края на месец юли 2021 година до този момент. Преди това пък начело на местния парламент и пръв сред равни бе Димитър Русков от Коалиция „Бъдеще за община Банско”.

„Поемам тази отговорност, имам достатъчно опит и като кмет, и като общински съветник. Истината е, че в последно време се натрупа много голямо напрежение сред самите съветници от различните групи. Наруши се и нормалният диалог с Общинска администрация, а това не е от полза на жителите на общината. За мен най-важните задачи са да туширам това напрежение сред колегите и да върна добрия диалог с администрацията на Община Банско”, коментира днес за „Илинден Прес” Георги Икономов, който е и бивш депутат.   

Костадин Загорчин сподели, че смяната му е резултат от безпринципна договорка и явно се прави, защото е станал неудобен със стремежа си да осветли работата на местния парламент.

„Оставам с най-добри чувства към колегите, с които работихме добре. Свършихме много работа! Уверявам моите съграждани, че като общински съветник ще продължа да защитавам интересите им и развитието на общината. Нека времето да покаже дали тази смяна е за добро!”, написа в профила си във фейсбук той.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини