17-г. художничка с изложба за светлината на душата в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Интересна и провокираща изложба ще се открие днес от 18:00 часа в малката зала на Традската художествена галерия- Благоевград. Неин автор е Габриела Попова, а експозицията е под надслов "Спи градът. Фосфени". Тя е само на 17 години, ученичка е в Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика "М. В. Ломоносов" в София.

По думите й успява успешно да съчетава ученето, практиката, четенето на стихове и рисуването. И непрекъснато вижда фосфените - онези тайнствени светлини, които не попадат в очите ни, но виждаме с душата си. Изложбата "Спи градът. Фосфени" представя не само картините на Габриела, но и любимите й стихове от Дебелянов. Всяка творба е свързана с дълбоката душевност на поета символист. Изложбата представлява едно интересно съчетание на изобразително изкуство и поезия.

Утре, 31 януари, от 17:00 часа в голямата зала на ГХГ-Благоевград ще се представи изложбата "Нарисувано в галерията" - произведенията, които бяха създадени в Коледното ателие „Рисуване и чаша чай“. Кои са участниците в първото Коледно ателие и какво беше тяхното настроение, заповядайте, за да разберете!

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини