Андрей Ковачев: Поредната трагикомична изява на македонския президент Стево Пендаровски!

Андрей Ковачев: Поредната трагикомична изява на македонския президент Стево Пендаровски!
Поредната трагикомична изява на македонския президент Стево Пендаровски! Тка българският евродепутат Андрей Ковачев определи изявленията на президента на Северна Македония Стево Пендаровски.
 
"Ако някой още се е чудил и мислил, че този човек е на страната на разбирателството между София и Скопие, нека изгледа записа от неговата пресконференция след вчерашното заседание на техния съвет по националната сигурност, посветен на България. За 20 минути бяха изречени всички клишета и опорни точки по отношение на България, които са в основата на говора на омраза срещу българите от години насам. За Стево нещата стоят така:
1. Инцидентите срещу българите в РСМ са организирани от "специални структури" на София с цел да се сложи ново вето.
2. Част от структурите на София са ръководени от руските служби! (Длъжен е да даде имена и доказателства за руските служби, за които говори!)
3. Българският външен министър Милков е направил "грозно" изказване, като е сравнил случващото се напоследък с връщане в едни тежки времена от миналото.
4. Ваташа и убитите деца през 1943г. са дело на българските фашистки окупатори и "когато има време Милков трябва да дойде до Ваташа".
5. Предходните български министри на Външните работи (Е. Захариева) и вицепремиер (К. Каракачанов) постоянно са провокирали с изявите си РСМ.
6. До преди "френското предложение" България е настоявала РСМ да приеме, че до 1945г. македонците са били българи.
7. България готви нови провокации в Скопие по повод честването на годишнината от смъртта на Гоце Делчев на 4 февруари и по този повод ще бъдат обявени за персона нон грата на "един български евродепутат" и други лица.
8. В РСМ няма говор на омраза срещу българите, а ако има нещо, то не е по-различно от говора на омразата срещу РСМ в България.
От всички безумни формулации на Пендаровски най-трагичната е внушението, че България сама е виновна за инцидентите с българите в РСМ и че палежите на българските клубове, стрелбите с огнестрелно оръжие по тях, както и варварските побоища над българи са оправдани или поне закономерно следствие на фона на идващите от България провокации, вето и искане за обективен прочит на историята.
И все пак е повече трагично, отколкото комично....
Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини