Ветрове, ветрове - силни пориви и жълт код за 27 области в страната

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Днес ще бъде доста ветровито, с умерен, в Източна България и северно от планините - силен вятър от юг-югозапад. Жълт код за силен вятър е в сила за почти цялата страна – за 27 области. Облачността ще бъде по-често значителна и на места ще превали дъжд. Ще се пренася топъл въздух и дневните температури също ще се повишат, максималните ще са предимно между 12° и 17°, в София - около 13°.

Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще превали сняг, под около 1200 метра - дъжд. Ще бъде много ветровито, ще духа бурен, по високите и открити части временно ураганен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието в сутрешните часове ще бъде предимно слънчово, но облачността бързо ще се увеличи и през по-голямата част от деня ще бъде значителна. Валежи са малко вероятни. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен южен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини