Търпението се изчерпва! Жители на 6 села излизат на протест днес заради затворения над година Покровнишки мост

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Жителите на шест села в община Благоевград ще протестират днес заради затворения Покровнишки мост. Очаква се стотици хора от Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица да изразят недоволстото си, че повече от година не е започнато строителството на ново мостово съоръжение. 

Мястото на протеста е ключовото кръгово кръстовище на АМ „Струма”, което е на изхода на Благоевград в посока към село Зелен дол. Пак там се проведе и първият протест – на 13 май над 200 души блокираха движението.

Мостът над река Струма при село Покровник е компрометиран след поройните дъждове през декември 2021 година, които оголиха част от основите му.

На своя втори протест хората от засегнатите села ще настояват час по-скоро да започне процедурата по изграждане на ново съоръжение. Наскоро представители на държавата признаха, че проектът за нов мост се бави. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини