Време е за кукери, време е за шоу, време е за голям празник в Симитли

Снимка: Община Симитли, архив
Снимка: Община Симитли, архив

Земята ще затрепери под танците на 7000 кукери днес по време на XIX Фестивал на кукерските и маскарадни игри „Симитлия – Древната земя на кукерите“ 2023 година.

На стадиона в града ще е пъстро, цветно и колоритно! Защото ще се проведе един от най-големите кукерски празници. Зрелищното шоу за зрителите е гарантирано. Над 30 групи от цялата страна ще се включат в кукерското дефиле, което ще разтърси не само Симитли, но и пътя за Гърция. 

„Симитлия – Древната земя на кукерите“ е палитра от много герои - кукери, мечки, мечкари, старци, дяволи, булки и младоженци, всякакви персонажи на кукерството, няма да липсват модерни и актуални образи за маскарада.

Тази година всеки може да присъства без ограничения. Няма противоепидемични мерки. Входът е свободен и всеки е добре дошъл да се наслади на вихъра на Сурва, нещо, което може да се види и усети в пълната му красота само в Симитли. Хиляди гости ще споделят кукерския празник с участниците.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини