Фотоизложба „Далеч от Африка" гостува в Градската художествена галерия – Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

На 13.01.2023 г., от 17:30 часа,

Атанас Кънев и Елена Панайотова ще представят в залите на Градската художествена галерия своята фотоизложба на лица и пейзажи от Африка. Откриването ще е в петък, 13 ян,ари, от 17:30 часа.

Сюжетите от Африка, заснети от двамата артисти – професионалния фотограф Атанас Кънев и театралната режисьорка Елена Панайотова са обединени от заглавието „Далеч от Африка" и отразяват дейността по програмата „Артисти за деца".

В този проект са били въвлечени 5000 деца и младежи в риск и 300 артисти от Африка и Европа, обучени от български екип в практиките на приложен театър.

Фототворбите отразяват процеса на творчески обучения и създаване на театрални фестивали върху местни легенди и приказки на брега на езерото Виктория в Кения. Включени са и документални кадри от Кения и Занзибар. Изложбата повдига въпроси за ролята на документалната фотография, като популяризира уникален български модел за прилагане на сценични изкуства за социална промяна.

Проектът е финансиран от НФ „Култура" по програма „Социално ангажирани изкуства".

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини