Увеличават парите за подготовката на строежа на ГКПП-Струмяни-Берово

Стоян Христов
Стоян Христов

Областният управител на Благоевград - Стоян Христов, и заместник-министърът на МРРБ - Десислава Георгиева, подписаха днес договор за увеличаване бюджета на проекта „Подготвителни дейности за изграждане на ГКПП  Струмяни-Берово“. Парите от 20 000 евро стават 111 000 евро. Финансирането е предназначено за разработване на техническа документация, изработване на Подробен устройствен план, анализи и др., които да обезпечат проектирането и изграждането на граничния пункт. Ще се иработи ПУП за граничната инфраструктура, както и ПУП - парцеларни планове за елементите на линейната инфраструктура, ще се направи инвестиционен проект за сградите и съоръженията на граничната зона във фаза идеен проект. На практика вече е даден старт на стратегическия проект.

С решение на Министерски съвет областният управител на Благоевград е определен за Възложител, който следва да осъществи подготвителните дейности, проектирането и строителството на новия пункт.

Строежът ще се финансира с над 10.3 млн. евро. Наскоро Европейската комисия одобри Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Северна Македония. В началото на месец юли смесената експертна комисия между двете държави даде „зелена“ светлина за изготвяне на инвестиционния проект за това ГКПП. Строителството ще стартира през следващата година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини