Почитаме паметта на загиналите в Кербала български войници

Снимка: БГНЕС, архив
Снимка: БГНЕС, архив

Днес се навършват 19 години от атентата с камион-бомба срещу военна база „Индия“ в Кербала, при който загинаха петима български военнослужещи и десетки други бяха ранени.

 

На този ден отдаваме почит към майор Георги Качорин от разложкото село Горно Драглище, старши лейтенант Николай Саръев и офицерските кандидати Антон Петров, Марин Милев, Цветан Камов, Паун Георгиев, Иван Инджов, Свилен Киров, Димитър Димитров, Владимир Пашов, Гърди Гърдев, Преслав Стоянов и Валентин Донев.

За да отдадат почит към своите колеги от 10.30 ч. в района на 61-а Стрямска механизирана бригада-Карлово военнослужещи ще поднесат венци и цветя пред Паметника на загиналите в борбата срещу световния тероризъм и ще бъде отслужена панихида. Днес и утре военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции ще почетат паметта на своите загинали колеги на панихиди в родните им места.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини