С красиви песни, руйно вино и пъстри кукери в Гоце Делчев посрещат 2023 г.

Снимка: Община Гоце Делчев, архив
Снимка: Община Гоце Делчев, архив

Цветно и вдъхновяващо посрещане на Нова година готвят в град Гоце Делчев. В последния ден на тази година, 31 декември, ще има много музика, танци и настроение, както и достатъчно вино за загрявка на участниците в новогодишното тържество.

Най-напред обаче шоуто е за страховитите бабугери от село Мосомище, които в 12:00 часа ще огласят площад „Гоце Делчев” със своите чанове и ще разтърсят земята с танците си, за да прогонят злото. Всеки ще може да си направи селфи с маскираните мъже, жени и деца от Мосомище, където кукерската традиция се пази ревностно и се предава от поколение на поколение.

Час преди настъпването на Нова година на сцената ще стане горещо с изпълненията на певиците Боряна Карпузова и Мария Христова, а за музиката ще се погрижи оркестър „Пиргови”. Музикалната палитра ще продължи чак до 02:30 часа, а на площада ще се извият дълги и кръшни народни хора. Няма да мине и без вино в новогодишната нощ. Сигурно е, че никой няма да скучае по време на празничната програма, подготвена от Община Гоце Делчев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини