Много спорт и емоции за 30 години специалност „Физическо възпитание и спорт“ в ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Над 100 студенти, преподаватели, ученици и учители участваха в спортни турнири по баскетбол, волейбол и футзал, посветени на 30-годишнината на специалност „Физическо възпитание и спорт“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

В тридневните надпревари един срещу друг излязоха студенти от първи до четвърти курс на специалност „Физическо възпитание и спорт“, ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ в Благоевград, ученици от Природо-математическата гимназия „Акад. Сергей Корольов“ в Благоевград, както и преподаватели от катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ и учители от двете гимназии.

Във финалната среща на турнира по баскетбол, която се проведе днес, сили премериха отборът на Природо-математическата гимназия и отборът на студентите от трети курс, специалност „Физическо възпитание и спорт“. За първо и второ място в турнира по волейбол един срещу друг се изправиха отборът на преподавателите и отборът на студентите от втори курс, специалност „Физическо възпитание и спорт“. За купите във футзала сили премериха четвъртокурсниците и третокурсниците от специалност „Физическо възпитание и спорт“.

Най-добри резултати в баскетболната игра показа отборът на третокурсните, на второ място се класираха учениците от Природо-математическата гимназия, третото място бе за студентите от втори курс. В турнира по волейбол първото място си спечели отборът на преподавателите, а втори се класираха студентите от втори курс, третото място бе за учениците от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия. Най-добри умения по футзал показаха студентите от четвърти курс, на второ място се класираха студентите от трети курс, а трето място си спечелиха студентите от първи курс.

Съдиите отличиха и най-изявените състезатели. В турнира по футзал наградата бе за четвъртокурсника Кирил Дамбов. За най-добри умения в баскетболната игра бе отличен Иван Георгиев от Природо-математическата гимназия в турнира по баскетбол. За най-изявен състезател в турнира по волейбол бе обявен Михаил Чучуков от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия.

Най-добрите отбори и най-изявените състезатели бяха наградени от доц. д-р Янка Стоименова – декан на Факултета по педагогика, доц. д-р Даниела Томова – ръководител на катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ и Иван Лесов – председател на Студентския съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Спортните турнири бяха организирани от катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ към Факултета по педагогика и Студентския съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини