Пращат в затвора крадец-рецидивист от Благоевград

Източник: Istock
Източник: Istock

Една година и четири месеца ще лежи в затвора крадецът-рецидивист от Благоевград Валентин Христов. Той бе признат за виновен в това, че през август месец опита да отмъкне портмоне от детска количка, оставена пред магазин на главната търговска улица в областния град. 

При последния му опит да отмъкне пари номерът му обаче не минал, тъй като майката, която по това време била в бутик за чанти, видяла навреме как мъжът измъкнал портфейла от дамската й чанта, оставена на количката. Храбрата жена хукнала след него, крещейки за помощ. Добри хора се включили в преследването и междувременно се обадили на телефон 112. 

В района на ул. "Даме Груев" крадецът бил задържан от полицейски патрул.

Районен съд-Благоевград призна Христов за виновен и го прати в затвора за 1 година и 4 месеца. Оказа се, че топ апашът има богато криминално досие - той е извършил последния си опит за кражба в условията на опасен рецидив - по същото време е имал присъда за тежко умишлено престъпление, както и за умишлени престъпления от общ характер.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини