Асфалтирани улици, нови тротоари и паркинги за старта на сезона в Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

С напълно обновени улици, тротоари и паркинги ще посрещне зимния сезон курортът Банско. Изградени са нови водопроводи и канализация. Ремонтирана изцяло е улица „Тодор Каблешков“, на която е подменена и подземната инфраструктура. Пълен или частичен ремонт ремонт е извършен и на десетки други улици, предвидени в инвестиционната програма на Община Банско.

Обновени са улиците „Бяло море”, „Търново”, „Никола Вапцаров”, „Димитър Талев“, „5-и Октомври”, „Капитан Петко Войовода”, „Цар Иван Асен II”, „Шинова ела”, „Христо Чернопеев”, „Пейо Яворов“, „Христо Матов“, „Иван Михайлов“ и „Неофит Рилски“. На някои от тях е положен нов водопровод и топлопровод. С нов облик са и промишлените зони „Рупчовец”, „Забиница” и „Мишинка“.

Ремонтирани са паркингите под площад „Възраждане”, двата паркинга в задблоковото пространство на улиците „Цар Симеон” и „Търново” и още два паркинга на улица „Гоце Делчев”. На всички по-големи улици и важни кръстовища е освежена или поставена нова пътна маркировка.

„С новоизградената инфраструктура ще осигурим повече спокойствие, комфорт и удобство на жителите и гостите на курортния град”, заяви кметът Иван Кадев.

Банско-тротоари

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини